ДПТУ Екстра ФУДС ДООЕЛ, Бул.Гевгелија Бр.18 – Гевгелија, е основана на 30.05.2013год.

 

На почетокот на своето основање компанијата се бави со увоз и извоз на прехранбени производи, но подоцна на 20.11.2017год. компанијата отвара подружница за производство на слатки (чајни колачи, торти) во свежа состојба и бисквити (кекси), под брендот SWEЕT LAND.

 

Фабриката се простира на површина од 680м2. Исто така фабриката располага и со магацински простор за скалидарење на готов производ од 200м2. Фабриката е сместена на ул.Аргир Манасиев бр.18 во Гевгелија, на патот Гевгелија – Ски Центар Кожуф.

slika-za-nas-1